De eerste stap 

Veel mensen vinden de eerste stap lastig, maar jij hebt deze stap kennelijk al gezet. De stap naar ontwikkeling en groei, ook wanneer je nog niet precies weet waar je naar op zoek bent. 

 

Is alles bespreekbaar?

Ja, zolang dat binnen de therapie van belang is. Misschien voelen je gedachten, je gevoelens of je gedrag vreemd en kwetsbaar aan, maar vergeet niet dat ik weet waar ik over praat. En het kan een behoorlijke opluchting zijn om je verhaal te vertellen aan iemand die jou nooit zal veroordelen.

 

Zal de therapeut alles oplossen?

Helaas, ik had dit graag gewild maar zo werkt het niet. Ik neem het roer niet van je over. Wat ik wel doe is jou begeleiden. Verder zul jij zelf het meeste werk moeten verzetten, maar dat kan, want jij hebt zelf alles in huis om je klachten te boven te komen.

 

Zal ik alles doen wat mij opgedragen wordt?

Men zal nooit iets doen of laten gebeuren dat niet met het eigen karakter of innerlijke gevoel in overeenstemming is, jij dus ook niet. De grootste misvatting over hypnotherapie is dat je niet bij bewustzijn bent. 

 

Mag ik iemand meenemen?

Voor de kennismaking mag je iemand meenemen. Maar na het drinken van een kopje thee zal deze persoon de rest van de tijd helaas ergens anders moeten wachten. De sessies zijn afgestemd op jouw vragen en behoeften. Daarom is het van belang dat je kunt uiten wat je voelt en in vrijheid alles kunt zeggen en vragen wat je wilt. De intake en de sessies zijn daarom 1 op 1 bij volwassenen. 

 

Werkt het ook als ik door iemand wordt gestuurd, als het verplicht is?

Als je niet gemotiveerd bent, als je alleen komt omdat iemand het je verplicht heeft en je er niet 100% achter staat, dan zal de therapie niet werken.