Werkwijze

Als je je bij mij wilt aanmelden kan je dat doen via mail of het contactformulier of per telefoon zie; de contactpagina. Je krijgt van mij dan de inschrijf en behandelingsovereenkomst-formulieren - zie hieronder. Deze zullen zeer vertrouwelijk worden behandeld. Na ontvangst van deze formulieren neem ik contact met je op en maken we een afspraak. De therapie begint met een kennismakings- of intakegesprek. Hierbij nemen we een diepere kijk in jouw leven. Ook kijken we samen naar jouw wensen en de doelen die je met de therapie wilt bereiken. Is er een klik? Voelt het goed om samen te werken? Dan maken we een vervolgafspraak. Op basis van jouw behoeften stellen we samen een persoonlijk behandelplan op.

Bij de start van iedere sessie beginnen we met het bespreken van het effect van de therapie voor jou in de voorgaande periode. Hierbij kijken we of het afgesproken behandelplan nog steeds passend is en nog voldoende aansluit op jouw wensen en behoeften. Aan het einde van de sessie geef ik huiswerk mee. Dit huiswerk is een belangrijk onderdeel van de therapie.

 

Wat is het doel van de Behandelingsovereenkomst?

Het doel is helderheid en duidelijkheid te geven over de positie van cliënt en therapeut. In deze overeenkomst worden praktische zaken zoals jouw gegevens, naam van je huisarts, medicijngebruik en ziektes en je rechten en plichten opgenomen. Ook wat je met de therapie wilt bereiken.

Privacy Beleid

Op 25 mei 2018 zal Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU van toepassing worden en zal onder andere bepaalde aanpassingen vereisen in de manier waarop organisaties persoonsgegevens van personen binnen de EU verwerken. 

Bekijk Privacy Beleid

 

Sessies

Het aantal sessies is afhankelijk van jouw wensen. De sessies worden in overleg afgesproken. 

 

Vergoedingen

Ik ben als 'Ester Ribera' een erkend psychosociaal therapeut en hypnotherapeut. Daarom worden de meeste van mijn behandelingen door zorgverzekeraars vergoed als je een aanvullende verzekering hebt.  Voor informatie over mogelijke vergoedingen door jouw zorgverzekeraar: zie NBVH en Zorgwijzer (hier kunnen geen rechten aan worden ontleend). Werkgevers zijn soms bereid om een bijdrage te leveren. Lees meer

 

Consulteren van een arts

Bij ernstige persoonlijkheidsproblemen of andere psychische klachten en/of lichamelijke klachten dient altijd contact met de huisarts/specialist te worden opgenomen om deze te raadplegen. Ik ben altijd bereid om in die gevallen samen te werken met je arts/specialist.

Ook is bij de behandeling van PDS, prikkelbare darmsyndroom een verwijsbriefje nodig van de arts/specialist (niet ouder dan 3 maanden) waarin staat dat de diagnose PDS is gesteld. 

 

Wachtlijst

Ik heb (nog) geen wachtlijst. Ik zal altijd mijn best doen om je zo snel mogelijk te laten beginnen. 

 

Praktijkruimte

Mooie praktijkruimte op de eerste verdieping. 

Om mijn praktijkruimte zo hygiënisch mogelijk te houden vraag ik je vriendelijk om bij binnenkomst je schoenen beneden te laten. Neem dus een paar warme sokken/sloffen mee. 

Er is geen lift aanwezig

 

Slecht ter been

Voor mensen die slecht ter been zijn kan ik in overleg op bezoek komen. Voor meer informatie hierover, neem contact op

 

Mogelijke talen

Nederlands, Spaans, Catalaans

 

Parkeren

Voor de deur zijn er genoeg gratis parkeerplaatsen

 

Beroepsgeheim

Alles wat je met mij bespreekt is vertrouwelijk en wordt als strikt persoonlijk behandeld. Informatie wordt alleen met jouw toestemming aan bijvoorbeeld (huis)arts en of specialist verstrekt. Mochten de consulten via een therapietraject vergoed worden, dan zal geen informatie uit de gesprekken verstrekt worden aan derden. Alleen met jouw toestemming. Beroepsgeheim is conform de beroepscode van het NBVH de Nederlandse Beroeps Vereniging van Hypnotherapeuten. 

 

Heb je een klacht?

Ondanks mijn zorgvuldigheid zou het natuurlijk kunnen gebeuren dat je een klacht hebt over mij of mijn praktijk. Als dit zo is kun je dit altijd met mij bespreken. Samen kunnen we zoeken naar een manier om de situatie te veranderen en te verbeteren.

Mocht je hierna toch niet tevreden zijn, dan kun je altijd terecht bij de NBVH. Mijn praktijk valt onder het klachtrecht van de NBVH en het tuchtrecht van de RBCZ (TCZ)